Hormonální (ne)rovnováha

Můj příběh, aneb sny se plní...

Leden je měsícem snění a možná i přání, která se začínají plnit. 

Řadu let se "léčím" se štítnou žlázou. Více než 12 let jím syntetické hormony štítné žlázy. Před otěhotněním jsem "otevřela oči" a jala se řešit svou štítnou žlázu po svém. Bylinky, tinktury, afirmace, snižování dávek syntetických hormonů...Pak přišlo těhotenství a strašení lékařů, že může být můj "plod" poškozený, pokud léky nebudu pravidelně užívat. Nu dobrá, říkám si, během těhotenství jsem poctivě zobala, chodila na odběry a dál se ládovala. 

A teď o pár let zpět. Hormonální jóga pro ženy dle Dinah Rodriques. Její ucelený systém, který čerpá z mnoha směrů a technik jógy a harmonizuje hormonální systém. Přeji si kurzem projít, pomoci sobě a také lidem, se kterými se, nejen ve svých lekcích, setkávám. Prostřednictvím jógy, prostřednictvím toho, co miluji. Dinah školí nové lektory osobně, všude po světě. Nejbližší se jeví Berlín. Podmínky přijetí jsou lektorský kurs s 200 hodinami jógy. Já, původem powerjogistka s certifikátem od Vaška Krejčíka (v té době nebylo jeho vzdělávání tak propracované, jako dnes), mám smůlu. No nevadí, hledám si kurz klasické jógy, který by mě zaujal a také splňoval minimální počet hodin. A hurá, nacházím krásný, výživný, informacemi a zajímavými lidmi nabitý ucelený systém vzdělávání. Jóga v širších souvislostech se zaměřením na zdravotní aspekty jógy v Domě jógy v Hlavici. Jsou to nádherné prodloužené víkendy plné nových informací, souvislostí, které mi do sebe začínají zapadat, úhlů pohledů ostatních účastnic, rozšíření obzoru a mnoho jiného. Hltám nové informace, zkouším je na svých lekcích. Dávají mi smysl a mám z nich krásný pocit. Už vím.

A teď zpět do dnešních dní. Facebook je pro někoho žroutem času, pro mě, která má ve svém kanálu příspěvků pouze to, co jí zajímá vyskočila před 3 dny krásná zpráva. Dinah Rodrigues v Praze. Školení instruktorek.... "Kdyby tak..." funguje. SNY SE ZAČÍNAJÍ PLNIT...

Svou štítnou žlázu opět připravuji, tinktury, zelené potraviny (Chlorella, Mladý ječemen), byliny, bezmasá strava....a v červnu k tomu všemu přibude také hormonální jóga.

Věřím, že se na ní budeme spolu brzy setkávat.

Krásný únor, už klepe na dveře.

S Láskou, Lucka :-)

 

www.jogalucie.cz

Ing. Lucie Matoušková
Stráž nad Ohří
776 622 909 info@jogalucie.cz
Vytvořeno službou Webnode